Omgeving van vakantiehuis Ootmarsum, Twente

Rust en ruimte in Twente

Aan de voet van de Kuiperberg, op een kilometer afstand van het historische stadje Ootmarsum ligt Vakantiehuis Ootmarsum (gemeente Dinkelland). Ootmarsum, gelegen tussen de prachtige Essen en het natuurgebied het Springendal, is het oudste stadje van Twente (NO-Overijssel) met zijn vele tradities. Daar vindt u naast de schoonheid van weleer de kunst en het vakmanschap van vandaag. Vele galerieën, onder andere van Ton Schulten, en kleine musea zoals het Educatorium zijn de moeite van het bezoeken waard. Volop terrasjes aanwezig én: elke zondag koopzondag! In de bijzondere omgeving van Ootmarsum vindt u nog de rust en ruimte voor het maken van eindeloze fiets- en wandeltochten, in bijvoorbeeld het Springendal, tot ver over de grens met Duitsland. Een heerlijke omgeving om even lekker op vakantie te gaan! 

In Agelo, het dorpje waar deze vakantiewoning gelegen is, kunt u tevens heerlijk wandelen en fietsen. Een hapje eten of een terrasje pakken kan op slechts 100 meter afstand bij Café-Restaurant Groot Agelo. Schuin tegenover de vakantiewoning ligt de mooie Kipboomkapel, een Mariakapel.

Bezienswaardigheden nabij Vakantiehuis Ootmarsum 
Het mooie openluchtzwembad ‘De Kuiperberg’ ligt op steenworp afstand: slechts vijf minuten fietsen. Zwembad de Kuiperberg heeft een grote ligweide en een zeer veilig kinderbadje. Op korte afstand ook Kasteel Bentheim, de dierentuin (Tierpark) in Nordhorn, Cosmos sterrenwacht en planetarium, een overdekt zwembad, disco’s, kid’s city, kartbanen, winkelcentra, bioscoop, pretpark voor groot en klein, etc. 

Alle galerieën en een aantal winkels zijn in het weekend open. In het Educatorium (schoolmuseum) kan men een les uit vroegere tijden volgen met een echte ‘meester’ van de Latijnse school en natuurlijk de schoolspullen van vroeger bekijken. Ook openluchtmuseum Los Hoes is in het weekend geopend. Als u op zoek bent naar een wat groter winkelcentrum, zit u in Oldenzaal goed! Deze gezellige stad ligt op ca. 10 km afstand en is ook zeer geschikt voor het pakken van een terrasje of een avondje uit. 
 
Een sportieve vakantie in Twente 
Ook op sportief gebied is er van alles te beleven. In Ootmarsum zijn het hele jaar fietsen te huur. Mooie fiets- en wandelroutes zijn in het huis aanwezig en natuurlijk ook verkrijgbaar bij de VVV. Soms zijn er wandeltochten door Natuurmonumenten georganiseerd, door een bijzonder gebied met uitleg. Of denkt u eens aan een bijzondere wandeltocht met midwinterhoornblazers rond kerst en de jaarwisseling! Daarnaast zijn er soms wandelingen speciaal voor gezinnen met jonge kinderen. Af en toe kan men de tuinen van kasteel Singraven (Denekamp) bekijken onder leiding van een gids (gratis). 

Naast volop fiets- en wandelmogelijkheden, kan er ook in de buurt worden paardgereden of kunt u gaan kano varen! Of u kunt klootschieten met een gids of een stadswandeling maken (met of zonder gids). In ons vakantiehuis ligt een boek waar puzzelspeurtochten door Ootmarsum in staan. De tochten kunt u kopiëren om er een wedstrijd van te maken. 

Als u een gids wilt bij bijvoorbeeld de stadswandeling of een les op het Educatorium wilt volgen kunt u deze reserveren bij de VVV, tel; 0541-291214.

Meer informatie over de bezienswaardigheden (klik voor meer info)